Om mig

Jag har själv många års erfarenhet av fibromyalgi . Att leva med denna ständiga smärta, biverkningar av olika mediciner, stressen och många andra av de symtom som finns. När jag kom i kontakt med Ulrica Gulz, ( utformare av holistisk yoga, och som själv varit hårt drabbad av fibromyalgi i över 20 år och som blivit så mycket bättre) och den holistiska yogan, kände jag att det här verkligen var värt att prova.

Jag gick min utbildning hos Ulrica 2008 och har sedan dess arbetat med yogan och själv utövat den regelbundet. Det var som en ny värld öppnade sig. Från ständig svår smärta och värk, en oerhörd stress , ingen som helst energi och många andra symtom kunde jag sluta med mediciner. Smärtan reducerades kraftigt. ”Skoven” blev nästan obefintliga. Jag lärde mig handskas med stressen bättre och många andra symtom försvann helt.

Idag lever jag fortfarande utan mediciner . Jag har fortfarande diagnosen fibromyalgi men jag har lärt mig att lyssna på min kropps signaler. Vad min kropp och själ behöver just nu och ge det till mig själv och på så vis behålla livskvaliteten. Visst jag känner fortfarande av stress och att jag har ont ibland men jag kan handskas med det. Och nu för tiden kan det räcka med att jag lägger mig ner och gör en andningsövning några minuter för att tex häva ett ”skov ” eller ”komma ner i varv”. För mig har yogan varit fantastisk.

Mona Forsman

Mona Forsman

Internationellt certifierad kundalini-och meditationslärare Dipl. Friskvårdskonsulent Dipl. Bowenterapeut Dipl Taktil massör